Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У бібліотеці відбулась презентація книжки Іванни Неділенко про ініціатора Калуської гімназії

Калуська гімназія, яка названа на честь її колишнього директора Дмитра Бахматюка, має довгу й тернисту історію. Дехто, до сьогоднішнього дня навіть не здогадувався про те, який насправді шлях пройшов цей унікальний навчальний заклад, і яке до цього відношення має викладач та журналіст Анатолій Неділенко.

Інформатор відвідав презентацію Іванни Неділенко і ділиться з вами враженнями.

Сьогодні у центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулась презентація книжки “Люблю я України дивокрай” Іванни Неділенко, просвітянки, членкині ГО “Союз українок”, яка вийшла частково за кошти з міського бюджету за підтримки комісії по книговиданню місцевих авторів міста Калуша.

У книзі зібрані матеріали дослідження історії створення гімназій на Галичині та відображені натхненні ідеї та думки про відновлення гімназії в місті Калуші її творців і організаторів Романа Сушка та Анатолія Неділенка. Збірник містить літературні матеріали, архівні нотатки, листи, спогади однодумців, записані й систематизовані авторкою та дружиною Іванною Неділенко.

Привітати авторку з виходом книги прийшли – начальник управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган, голова калуського міськрайонного об`єднання товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка Леся Кирилович, голова Калуської міської філії “Союзу Українок” та керівник Народного аматорського театру “Любарт” Любов Липовська, друзі, колеги та однодумці Наталія Стасюк, Марія Чіх, Валентина Коваленко, Лариса Маланчук, Марія Сербин, Христина Мілевич, Микола і Леся Кецмани, Ольга Рекунова, Ірина Слезінська та багато інших.

Модерувала презентацію Оксана Яворська, вчителька української мови та літератури Калуського ліцею №3.

Остап Микитюк

Нагору