Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Мамо, я бачу війну”. Калушан запрошують долучитися до проєкту дитячих малюнків про бойові дії

Калушан запрошують долучитися до проєкту дитячих малюнків “Мамо, я бачу війну” для допомоги дітям, які постраждали під час бойових дій в Україні. Розповідає “Інформатор”, посилаючись на Суспільне.

Як йдеться у повідомленні, проєкт складатиметься з кількох етапів. Перший – зібрати тисячі дитячих малюнків про війну в Україні, другий – створити з них найбільший у світі маніфест-колаж, третій – продати його на NFT-аукціоні та передати отримані гроші у фонд гуманітарної допомоги дітям, які постраждали від війни. Малюнки назавжди залишаться в мережі за допомогою технології NFT.

“Гроші перерахують у фонд гуманітарної допомоги дітям, які постраждали від війни. “Проєкт “Мамо, я бачу війну” створили, щоб показати всьому світу, як українські діти переживають війну. Всі зібрані малюнки також опублікують на офіційних каналах проєкту”, – повідомляють організатори ініціативи.

Учасників проєкту “Мамо, я бачу війну” об’єднала історія 9-річної Даші з міста Суми, яка на власні очі побачила війну. Повітряну тривогу та обстріли міста дівчинка перечікує у підвалах. У цей час вона намалювала Збройні сили України та президента.

“Команда проєкту “Мамо, я бачу війну” просить батьків в Україні та всьому світі: сфотографуйте малюнок вашої дитини, присвячений темі війни й миру, та надішліть на сайт проєкту. Для створення колажу потрібно зібрати щонайменше тисячі малюнків від дітей з України та усього світу”, – йдеться у повідомленні організаторів.

Для надсилання роботи можна використати також чат-бот у Telegram. У даних необхідно вказати ім’я автора малюнку, вік місто, а за бажанням – особистий коментар до малюнку

Нагору