Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрився новий волонтерський проєкт

Волонтерська сила Калуша не перестає вражати! Окрім неоціненної допомоги, яку вони надають нашим бійцям у гарячих точках та людям, які не змогли покинути зони бойових дій, нещодавно вони заснували проєкт “Спільнота психологів Калуша”.

Як дізнався Інформатор, ідея прийшла Вікторії Семеген, членкині ГО “Калуська міська філія Союз українок” та активній волонтеркці ще з 2014 року.

Спільно з Вікторією Переймою, громадською діячкою, менеджеркою соціальних проєтків і засновницею Вільного простору «Пошта», вони об’єднали психологинь для підтримки наших військових та їх родин в такий важкий кризовий період.

У Спільноті є як психологи, які практикують уже давно, так і молоді спеціалісти, які обрали не стояти осторонь. Згуртувавши свої зусилля, досвід та енергію учасниці проєкту роблять свій вагомий внесок у підтримку людей, які цього найбільше потребуть.

 

На даний момент учасниками Спільноти є:

  • Кулик Оксана психолог , сертифікований арттерапевт (член ВГО) та психотерапевт в гештальт підході . Співзасновник студії «Психолог і Я», «ДоШкільнята». Досвід роботи в соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та в ліцеі № 5. На даний момент в приватній практиці.
  • Шлемкевич Надія, психолог дошкільник, арттерапевт. Співзасновник студії «Психолог і Я», «ДоШкільнята». Працювала більше 20 років в д/с «Золотий Ключик»,на даний момент в приватній практиці
  • Любов Хомик, практичний психолог -дошкільник, арттерапевт д/с «Ягідка»
  • Гусениця Іванна психолог Кадобянськоі гімназії, арттерапевт, студентка ІІ рівня навчання на гештальт-терапевта. Психолог-волонтер в спілці ветеранів АТО/ООС
  • Щербінська Тетяна, психолог, студентка ІІ рівня навчання на гештальт-терапевта.
  • Христина Бідонько, магістр психології сім’ї. Має досвід досвід проведення психологічних тренінгів.
  • Наталя Капущак психолог, арт терапевт, студентка ІІ рівня навчання на гештальт-терапевта. Психолог волонтер БФ «Крила підтримки». Психолог реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю
  • Валентина Коник, психолог. Має знання роботи з ПТСР, стресовими, депресивними станами, пошуком ресурсу, постановкою цілей.
  • Оля Шахраюк (м.Київ) психолог, психотерапевт аналітичного напрямку. Досвід роботи в приватній практиці, а також психіатричній лікарні, центрі надання соціальних послуг з людьми похилого віку та перинатальному центрі.
  • Соломія Сліпачик, завершує магістратуру по клінічній психології. Досвід роботи в рамках підходу СЕТА (в основі КПТ)
  • Світлана, психолог, арт терапевт, що в рамках нашого проекту працюватиме з дітками
  • Слюзар Тетяна, психолог-початківець, яка хоче ділитись знаннями з тими, хто їх потребує

Кожна фахівчиня озброєна знаннями та досвідом і готова працювати першочергово з військовими Калущини, їхніми батьками, дружинами та дітьми, а також вимушено переміщеними особами до Калуської ОТГ.

Ось що кажуть про проєкт самі учасниці:

“Ми всі дуже різні і в цьому наша професійна сила. І хоча ми тільки нещодавно об’єднали зусилля в цьому напрямі, до нас уже надходили звернення від калушан, біженців і мешканців, які відчувають тривогу, страх. В реаліях війни не всі справляються з кризовими станами самостійно, тому потребують психологічної підтримки”.

Метою Спільноти є не тільки надання консультацій, але і проведення різноманітних заходів на підтримку, просвіту та навчання. Передбачені корекційно-відновлювальні групи для дошкільнят, терапевтичні групи для підлітків та дорослих, духовні практики, спортивні заняття, майстер-класи та онлайн-лекції.

Знайти проєкт можна в соціальних мережах: Фейсбук “Спільнота психологів Калуша” та в Інстаграм @psychology_kalush . На цих сторінках психологині висвітлюють усю актуальну інформацію, а також плановані заходи.

Допомога “Спільноти психологів Калуша” безкоштовна.

Вже зараз ви можете отримати безкоштовні консультації за номерами телефонів:

Військові:
0990899954 – Іванка

Родина:
0950025485 – Оксана
0962936127 – Таня
0732729213 – Христя
0997532203 – Валентина
0972462526 – Оксана
0988054924 – Наталя

 

Дітки:
0989760737 – Люба
0934843345 – Надія
0988830295 – Світлана
0954890706 – Тетяна

Нагору