Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському ДРАЦСі одружилось вже понад 60 пар

Майже щодня ми бачимо у мережі щасливі обличчя закоханих людей, які створили сім’ю. Хтось зробив це під звуки сирен тривоги, хтось практично під обстрілами, хтось у вимушеній евакуації з міст де зараз відбуваються найжорстокіші бойові дії.  

Але є одна проста істина — любов переможе усе.  

 

Під час війни, яку точно ніхто не чекав у нашій країні, значно спрощена Мін’юстом процедура укладення шлюбу. Тепер він дозволяє зробити це протягом одного дня” ділиться з Інформатором Ірина Григорівна Очкур, директорка Калуського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Калуському районі. 

У порівнянні з мирним часом, як змінилась ситуація тепер? Чи більше людей почали користуватися послугами відділу ДРАЦСу? 

Ну скажемо так, географія людей значно розширилась. Ми щодня маємо наречених з Харкова, Києва, Бучі, Ірпеня, Миколаєва та інших міст, Бо зрозуміло, що люди вже не мають можливості проживати там і користуватися звичними благами. Але люди не перестали кохати одне одного й створювати сім’ї, й це дає нам віру й впевненість у те, що усе буде добре. 

Чи багато людей за час війни зареєстрували свої стосунки в РАЦСі? 

За нашою офіційною статистикою на цей момент вже було зареєстровано понад 60 шлюбів. І цифра звісно ж з кожним днем зростає. 

Серед нових сімей, до речі, є не тільки військові, але й пари у яких дружина, наприклад, евакуюється за кордон. Найголовніше, що рішення одружитися виважене й ґрунтується на почуттях. Як би з однієї сторони це не звучало сумно, але війна в Україні багатьом парам дала поштовх до дії. У жодної пари яка зареєструвалась у нас за час війни, я не побачила в очах ні каплі сумніву, тільки любов і відчуття, що немає нічого важливішого, ніж тримати за руку кохану людину і йти з нею пліч-о-пліч. 

А як щодо розлучень? 

Ну і такі теж є, але їх, на щастя дуже мало. 

Остап Микитюк  

Нагору