Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Звичайні щеплення в умовах війни

Попри труднощі воєнного періоду, дбати про здоров’я важливо. Тим більше під час війни підвищується ризик захворюваності інфекційними хворобами.

Інформатор вирішив поділитися рекомендацією МОЗ про те, як здійснити щеплення.

Особливо вразливими до інфекційних хвороб є діти і дорослі, які мають прогалини у графіку щеплень або не імунізовані взагалі.

Щороку щеплення рятують 2–3 мільйони дитячих життів у всьому світі. Нещеплені ж діти ризикують інфікуватися, тяжко хворіти, а деколи й померти від наслідків захворювань. Тож важливо дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень.

Подбайте про себе і своїх дітей, отримайте захист від інфекційних хвороб, щойно ви перебуватимете у безпечному місці в Україні або за кордоном. Для цього зверніться до найближчої амбулаторії/лікарні.

#МОЗ нагадує, від яких захворювань має бути щеплена дитина, а також публікує інформацію, як підтвердити статус рутинних щеплень всередині країни та за кордоном та що робити у разі пропуску якоїсь із доз щеплення.

Зверніть увагу, що дорослі, щеплені за календарем, потребують ревакцинації від дифтерії і правця кожні 10 років: у 26, 36, 46 і так далі років.

Нагору