Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні СБУ відзначає своє 30-річчя!

Сьогодні професійне свято відзначила Служба безпеки України. Їм виповнилось 30 років.
Простежується певний символізм в тому, що ця дата припала на тридцятий день війни. Якщо колискові й медитації перед сном вас не заспокоюють, то цілком можете емоційно розвантажитися перехопленими розмовами московських недобитків на сайті СБУ. До речі, в них просто чарівний речник, так що не Арестовичем єдиним!

До слова, з початку війни Служба безпеки  затримала понад 350 учасників ДРГ та ліквідувала міжнародні канали вербування найманців до війська окупантів.

СБУ продовжує системно протидіяти розвідувально-підривній діяльності російських окупантів.

Також масово проводиться викриття агентів ворожих спецслужб. А в ході багатоетапних спецоперацій нейтралізовано спроби ворожої воєнної розвідки переправити до України бойовиків з Близького Сходу – серед іншого, викрито особу, яка займалась підбором та вербуванням найманців для армії загарбників.

«Це лише окремі приклади тих результатів, які ми отримали з початку війни. І вони – наслідок злагодженої роботи багатьох співробітників СБУ, котрі у надважких воєнних умовах працюють чітко і злагоджено – як єдина команда. Сьогодні багато наших колег зі зброєю в руках знищують ворога на полі бою. Але не менш важливий напрям – протидія розвідувально-підривній діяльності. Й наразі ми вдосконалюємо досвід, який Служба безпеки отримала за 30 років свого існування, і робимо все, аби усі можливості спецслужби максимально ефективно працювали на безпеку країни», – зазначив Голова СБУ Іван Баканов у день 30-річчя від створення Служби.

ТАКОЖ СЕРЕД СВІЖИХ ДОСЯГНЕНЬ СБУ:

  • у Києві знищено озброєне диверсійне угруповання РФ. Для маскування підривної діяльності, вороги намагались видавати себе за підрозділ української територіальної оборони;
  • викрито більше 10 агентів російських спецслужб, причетних до сприяння загарбникам та військових злочинів на тимчасово окупованій території Луганської області;
  • затримано учасників агентурних мереж РФ, які збирали розвіддані про засоби радіо-електронної боротьби та безпілотні літальні апарати українських військових підрозділів;
  • у Запоріжжі нейтралізовано спроби спецслужб окупантів здійснити так звану «федералізацію» регіону. Свій задум ворог намагався реалізувати через входження своїх агентів до складу органів місцевого самоврядування.

Від початку повномасштабної агресії РФ ліквідовано основні транснаціональні канали вербування найманців для війни проти України.

Окремий напрям роботи – підготовка пропозицій щодо запровадження санкцій на розгляд Ради національної безпеки та оборони.

Зокрема, за цей період СБУ направило до РНБО матеріали стосовно членів радбезу РФ, ради федерації федеральних зборів та депутатів державної думи РФ.

За інформаційно-підривну діяльність, блоковано 89 Youtube-каналів, які належали російським медіа та кремлівським пропагандистам. Заблоковано тисячі акаунтів у соцмережах, через які ворожі інтернет-агенти поширювали дезінформацію чи передавали дані про дислокацію і переміщення українських військ.

За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності і покарання всіх осіб, причетних до агресії проти нашої держави і вбивства мирних громадян.

ІНФОРМАТИВНО:

Місія – безпека України та захист її громадян. Тому серед ключових напрямів діяльності Служби безпеки України:

  • контррозвідка
  • захист національної державності
  • боротьба з тероризмом
  • захист інформаційної безпеки
  • охорона державної таємниці

Кожен громадянин має бути впевнений, що держава захистить його за будь-яких обставин. Сама ж країна має бути захищена від ситуативних і глобальних загроз та зовнішньої агресії – військової, економічної, інформаційної.

Наталка Сандецька

Нагору