Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Запасні месенджери на випадок відсутності зв’язку

Жоден день не дає забути, що в Україні триває війна. Навіть у безпечніших районах це відчуття нікуди не зникає. І хоча в Калуських магазинах є продукти, на заправки завозять бензин, а мобільний звʼязок та інтернет працюють як і раніше справно, але на війні передбачити щось надто важко, і проблеми можуть трапитися у будь-який момент. Тим більше, зв’язок також залежить від цілісності інфраструктури, а в місцях активних боїв його взагалі можуть глушити.

Тому Інформатор зібрав декілька додатків, які дозволять лишатися на зв’язку без стабільного інтернету.

BRIDGEFY (AppStore та Google Play)
У цьому додатку ви зможете обмінюватися текстовими повідомленнями через Bluetooth на відстані до 100 метрів один від одного. Для того, щоб зареєструватися, потрібен стабільний інтернет.

TWO WAY: WALKIE TALKIE (AppStore та Google Play)
Цей застосунок дозволить використовувати телефон в якості рації. Для цього не треба буде реєструватися, адже усі канали для спілкування там публічні, тому кожен користувач може вибрати будь-який канал.

BRIAR (Google Play)
Серед переваг цього додатку — може працювати без зв’язку для обміну повідомленнями. Мінус — лише для користувачів Android. Для використання потрібно лише заздалегідь його завантажити.

SIGNAL (AppStore та Google Play)
Безпечний застосунок для обміну текстовими та голосовими повідомленнями, а також для відеозвʼязків. Повідомлення у ньому доставляются швидко навіть у повільних мережах, але не працює без інтернету.

MATRIX (AppStore та Google Play)
Це зашифрований чат-сервер, який працює в локальній мережі провайдера. У цій мережі можна обмінюватися повідомленнями, якщо інтернет зникне.

Доступ до цього серверу відкрили в Києві та Харкові, повідомив консультант з цифрових технологій Віталій Мороз. Він обіцяє надіслати лінк з інструкціями в приватні повідомлення тим, хто його попросить. Публічно інструкцію поширювати не можна.

Будь ласка, встановіть додатки й протестуйте їх заздалегідь! Так у вас буде можливість обрати найзручніший та додати необхідні контакти!

Нагору