Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наші тривоги зможе відчути увесь світ

Не в змозі подолати наших захисників на землі, ворог постійно вдається до підступних ударів з неба. Українці як у більш спокійних регіонах, так і у гарячих точках щоденно змушені чути звук жахливих сирен на вулиці або в корисних додатках “Тривога” та “єТривога”. І хоча хакери Anonymous спробували “озвучити” наші сирени в москві, проте, здається, світ і досі не розуміє, як це, жити під сирени й страшні звуки авіаударів.

Інформатор повідомляє, що в Україні розробили платформу SirensToday, яка відображає частоту сигналів повітряної тривоги для користувачів з будь-якої точки світу.

На платформі можна переглянути останні активні сирени, скільки часу українці провели в бомбосховищах за останню добу. Ще відображається кількість людей, яким довелося ховатися. Всі дані постійно оновлюються. Аналітика збирається по областях України через відповідний Telegram-канал.

“Росія постійно атакує міста України з повітря. Людям доводиться ховатися у підвалах, іноді годинами поспіль. Сирени повітряної тривоги попереджають українців, щоб вони залишалися в укриттях через загрозу ймовірного нападу. Ми збираємо дані в режимі реального часу, щоб зробити масштаби страждань видимими”, – написали розробники.

Зазначається, з початку війни, українці перебували в укриттях 69,6% часу, а сирена пролунала 4048 разів. Ці дані також оновлюються.

До слова, розробниками проекту є українці Дмитро Красноухов та Марко Іваник.

Нагору