Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Плануєте евакуацію? Скористайтесь чат-ботом

Якщо ви вирішили евакуюватися в безпечніше місце, то ми підкажемо як зробити це швидко та безпечно. Для організації евакуації населення в Україні та отримання гуманітарної допомоги створили чат-бот і сайт.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на МВС України.

За допомогою Телеграм-бота  та сайту підтримки можна дізнатись всю наявну інформацію про евакуацію населення із зон бойових дій, а також отримати гуманітарну або медичну допомогу на тимчасово окупованих територіях.

Як користуватися ботом:

1. Скопіюйте назву бота у телеграм-пошук та натисніть «Start», щоб розпочати діалог.

3. Натисніть «Підтвердіть свій номер телефону» та кнопку «Share».

4. Оберіть те, що вам потрібно: «Евакуація» або «Гуманітарна/медична допомога».

Якщо ви обрали евакуацію:

1. Оберіть область, з якої потрібна евакуація, та район. Оберіть громаду. Якщо невідома назва громади, пропустіть цей крок. Вкажіть назву населеного пункту.

2. Оберіть особу, яка потребує евакуації, — ви чи інша людина. Надайте дані: ПІБ, рік народження, телефон, а також адресу перебування або укриття, іншу необхідну інформацію.

Якщо ви обрали гуманітарну допомогу:

1. Виберіть область доставлення, район та населений пункт.

2. Якщо допомоги потребуєте не ви, а інші особи, надайте відомості про них (ПІБ, рік народження, телефон, а також адресу перебування або укриття).

3. Оберіть допомогу, яка вам потрібна: «Медична допомога та ліки» або «Продуктовий набір». Вкажіть назви та кількість необхідних продуктів або лікарських препаратів.

Для максимально швидкої обробки інформації рекомендують додати фото укриття та надіслати геолокацію.

Нагору