Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

5 цікавинок для того, щоб позмагатися і посміятися

Війна стала нашою буденністю, від якої важко втекти і про яку неможливо забути. І єдиний засіб, зробити так, щоб вона нас хоч ненадовго облишила — відволіктися від усього за допомогою книжки, спілкування з друзями, або ж зайнятися улюбленим хобі. Проте іноді сил зовсім немає. І навіть коли TikTok обрид, хочеться чогось простого й дотепного.

Інформатор зробив добірку кумедних тестів з платформи Малої академії наук, які дозволять українцям трохи розважитися і, можливо, дізнатися про себе щось нове.

1. Почнемо з найактуальнішого — “Баба Надя, Привид Києва чи дронозбивальниця: з ким ти маєш більше спільного?”
Здається, пояснювати більше нічого не треба — просто відповідайте на запитання, які, до речі, дозволяють неабияк зосередитися на власному житті, й бонусом отримайте розповідь про наших сучасних героїв!

2. “Повінь не повінь, а орати треба”, — казали мудрі люди. А ми продовжимо: війна війною, а обряди за розкладом! Ось на носі Благовіщення, Вербна неділя, Великдень, а там і Трійця не за горами… Якщо ж хочете згадати ще більше приводів для радощів і дружніх посиденьок після нашої Перемоги — радимо пройти тест “Різдвяна кутя, купальський вінок, русалчин день: що ти знаєш про українські обряди?”

3. Переглядаючи кількість вакансій та резюме на сайтах з працевлаштування, здається, що на полювання за гарною роботою не вирушили лише котики й собачки. Якщо ви перебуваєте в подібній ситуації — радимо зазирнути в майбутнє просто зараз за допомогою тесту “Програмістка аватарів чи біохакер-фрилансер: яка професія майбутнього тобі підійде?”

4. У зв’язку з останніми подіями українська мова здобуває дедалі вищий статус не лише у світі, але й в серцях українців. Відтак завдяки тесту “Гемінґвей, катедра, проєкт: чи розбираєшся ти в транслітерації іноземних слів?” кожному було би непогано покращити свої знання, бо хто знає, може скоро всі на світі назви доведеться перекласти українською?

5. І принагідно радимо пригадати про персонажів української міфології завдяки тесту “Феміністична мавка чи чугайстер-рейволюб: хто ти з української міфології?”, адже здається, що скоро навіть вони скоро оживуть і почнуть  боротися за нашу свободу та Незалежність разом із нами. Хто знає, може так і буде?

 

Олександра Ломака

Нагору