Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Правила безпеки: як повідомити ЗСУ про місце розташування ворога

Допомагати нашим захисникам можна різними способами: можна самому стати захисником і прикривати спину побратимів чи посестер, можна стати волонтером, можна працювати й підтримувати економіку країни, тим самим забезпечувати надійний тил.

Але є несподівані ситуації, від яких ніхто не застрахований. Наприклад, у ваше поле зору можуть потрапити справжні окупанти, а від цього, до речі, ніхто не застрахований. 

Інформатор ділиться з вами декількома способами, що робити в такому випадку:

Якщо ви помітили окупантів із вашого вікна, укриття чи десь на горизонті — повідомляйте одразу ЗСУ через чатбот у Telegram @evorog_bot

Проте, перш ніж дістати телефон і почати знімати ворога, переконайтеся, що вам нічого не загрожує.

Розповідаємо про головні правила безпеки:

  • Будьте на безпечній відстані, за можливості. Не варто наближатися до окупантів чи ворожої техніки навмисно, щоб їх сфотографувати. Не ризикуйте власним життям.
  • Знімайте фото та відео непомітно, особливо, якщо окупанти розташовані близько. Налаштуйте телефон так, щоб відкрити камеру можна було в один клік, тримаючи телефон з опущеними додолу руками.
  • Пам’ятайте, що на зображеннях має бути добре видно розпізнавальні символи або ворожі кольори.

Вдячні кожному, хто бере до рук цифрову зброю та надсилає ЗСУ геолокації ворога. Пам’ятайте, кожен ваш кадр у чатбот єВорог — мінус один окупант чи ворожа техніка

Нагору