Коломия До сайту

СТОП-НАРКОТИК: На Калущині ліквідовано мережу збуту наркотичних речовин

Невдячне діло— мати справу з наркотиками. Особливо, коли у твоїй країні йде війна. Але й така реальність не зупиняє деяких молодих людей. 

Як повідомляє Інформатор посилаючись на Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України на Прикарпатті поліцейські припинили діяльність Telegram-каналів, а також викрили осіб причетних до наркозлочинів  

Протягом минулого тижня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН НПУ спільно з поліцейськими Калущини, Коломийщини та Івано-Франківська,  задокументували ряд фактів пов’язаних з незаконним зберігання наркотиків. Окрім того, ліквідовано десять Telegram-каналів, де було зареєстровано понад 5000 учасників.   

У Калуші та Івано-Франківську правоохоронці задокументували протиправну діяльність 21-річного калушанина та 20-річного франківця. Ця пара дилерів виявилися адміністраторами десятьох Telegram-каналів з продажу наркотиків на території області.  

Наразі заборонені «мережі» ліквідовані а хлопцям інкримінують вчинення кримінального правопорушення за ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) . 

Після проведення експертного дослідження та всіх слідчих дій вирішуватиметься питання про перекваліфікацію дій фігурантів та повідомлення їм про підозри.  

Наразі працівники поліції встановлюють шляхи надходження заборонених речовин на територію області.