Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Розвіюємо фейки: Чи можна всиновити дитину під час війни?

Дуже часто від початку війни у соціальних мережах ширяться публікації щодо всиновлення осиротілих дітей. Не так давно Міністерство протидії дезінформації було змушене заявити, що це фейк, яким досить часто користуються росіяни на кіберфронті, тим самим намагаючись посіяти паніку. Сьогодні ми помітили, що такі фейки почали з’являтися знову. В той самий час, до Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики надходять звернення небайдужих людей з України, та з інших країн світу з проханням надати допомогу в усиновленні дітей, які внаслідок російської збройної агресії проти України втратили батьків.

Інформатор посилаючись на Верховну Раду України вирішив нагадати, що на період воєнного стану, процедура усиновлення не змінювалася, і тому усиновлення відбувається на загальних підставах, з урахуванням норм національного законодавства.

Охочі взяти дитину на виховання в сім’ю можуть звернутись до служби у справах дітей за місцем свого проживання/перебування, Національної соціальної сервісної служби України або скористатись чат-ботом «Дитина не сама» .

А з повним текстом від ВР можна познайомитись тут

Нагору