Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Спіймай мене, якщо зможеш: калушанка обікрала сад незважаючи на відеоспостереження

Інколи буває дуже складно зрозуміти деяких людей. І справа навіть не у самі знаєте кому. Найдивніше — що тут, в доволі спокійному місті, люди вдаються до аморальних вчинків.

До прикладу — ситуація, в якій опинилась мешканка Калуша Інна Корицька — на її присадибній ділянці невідома злодійка вкрала декілька кущів гіацинтів. І її не зупинила ні комендантська година, ні дощ, ні камери відеоспостереження.

Інформатор розпитав у пані Інни про інцидент детальніше.

Чи відбувалося таке раніше?

Так, майже щороку! Навесні в нас на районі люблять “пропадати” квіти або кущі. І не тільки біля нашого будинку, наскільки я знаю, але й поруч, на сусідських вулицях. Навіть доволі дорогі квіти крали. Найцікавіше, що це відбувається тільки вночі й тільки коли дощ, коли земля достатньо м’яка щоб з неї просто витягнути рослину.

Наш інцидент відбувся 31 березня. І якщо подивитися по камерах, крадіжка відбулася опів на одинадцяту ночі. Тобто почалася комендантська година, згасли ліхтарі, й людина вирішила собі отаке вчинити. Вірогідно, що людина проходила тут не раз і знала, за чим йти і як йти, без ліхтарика й інших допоміжних засобів. Це можна побачити на відео.

Крадіжка відбулася у нас, на вулиці Винниченка 9. В нас тут створений ОСББ, називається Апргейд-Калуш, в назві простежується наша любов. Щодо цього квітника — це була моя ідея облагородити територію, але інші сусіди також займаються цим. Тут, вздовж будинку, в людей є свої городи. От у когось так квіти зникали, а в когось навіть цибулька!

А до поліції зверталися?

Якби спіймав людину, то так, можна було б про щось говорити, а так, хіба будеш казати поліцейським “Ой, гляньте, у мене тут гіацинти вкрали!” Принаймні раніше такого точно не трапилося би. Відеокамери ми поставили минулоріч, з тим розрахунком, що люди будуть їх бачити і, можливо, їх це спинить. Але, як бачимо, і це не допомагає! Мабуть, треба ставити такі камери, щоб дивилися людині прямо в обличчя. З цього запису ми зрозуміли тільки те, що це старша жінка.

Чи був ваш пост у Facebook спробою знайти злодія й повернути вкрадене?
У фейсбук ми написали, бо переповнювали емоції. Як так? Як люди можуть таке робити? Навіщо? Але старші люди фейсбук не читають, і їм до лампочки, що ми там пишемо. Ну і поки не спіймали злодія, то і сенсу викликати поліцію немає. У них зараз своїх справ багато і набагато важливіших.

Наобразливіше те, що люди крадуть спідтишка. Я людина добра, якби до мене підійшла людина і попросила, то я б навіть просто дала їй ту рослинку. А так — відчуття неприємне, бо на це витрачався час, шукалось, купувалось на ринку ітд. й після отаких от випадків, просто опускаються руки.

 

Відео з камери спостереження можна переглянути тут.

Нагору