Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пора перевзувати автомобіль?

Зійшов сніг, трошки потепліло… і кожного власника автомобіля починає бентежити думка “а чи не пора перевзувати автомобіль?” Навіть найдосвідченіші водії інколи можуть сумніватися в цьому, то що казати про автомобілістів-новачків?

Інформатор квапиться на допомогу й зараз допоможе з усім розібратись:

Насправді, чітких меж, коли переходити на літню гуму, немає. До того ж, теплі весняні дні швидко змінюються морозними, що збиває водіїв з пантелику. Принципи зміни літньої гуми практично нічим не відрізняються від зимових шин. Єдине, що затягування часу по заміні коліс призводить до того, що зимова гума значно швидше зношується. Адже зимові шини значно м’якші за літні і під час нагрівання значно швидше стираються.

Важливо приймати до уваги середньодобову температуру, а також час доби, коли ви частіше їздите на автомобілі. Якщо ви їздите тільки вранці і ввечері, щоб доїхати до роботи, а решту часу автомобіль стоїть на стоянці або в гаражі, то немає чого спішити зі зміною гуми. А якщо ви їздите виключно по міським дорогам, не заїжджаючи в двори, де, як правило, ще довго лежить сніг та лід, то з потеплінням вже можна подумати про зміну гуми.

Все ж таки, при якій температурі краще змінювати зимову гуму на літню, запитаєте ви. Тут багато нюансів, які залежать від типу шин:

1. Якщо у вас нешипована гума, то міняти шини краще, коли вночі встановиться плюсова температура, а вдень – коли на термометрі температура буде триматися в межах +7 градусів, хоча б протягом тижня.

2. Шиповані колеса. З ними ситуація буде дещо складнішою. Адже на сухому асфальті такі шини доволі швидко зношуються. Навіть кілька днів їзди сухими дорогами прирівнюється до тисячі засніженими. Тут необхідно орієнтуватись по ситуації, при якій ви частіше всього їздите.

Під час заміни автомобільних шин відповідно до сезону слід бути дуже уважними і пильними. В такому разі безпека руху буде значно вищою. Не варто тягнути до останнього моменту, а перевзуватися своєчасно.

Джерело: АвтоДискиUA

Ольга Пукавчук

Нагору