Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У травні в Калуші оновлять дорожню розмітку 

У системі державних закупівель Прозоро 6 квітня управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради оголосило тендер на нанесення та відновлення дорожньої розмітки на території Калуської громади. 

Розповідає Інформатор посилаючись на заступника начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тараса Фіцака.

Бюджет закупівлі передбачає витрати на суму 1,4 млн гривень. Аукціон планують провести 26 квітня.
За тендерною документацією, розмітку повинні наносити густою акриловою фарбою з використанням сітловідбивальних скляних мікрокульок. Гарантій термін експлуатації – пів року.

В попередні роки тендери на нанесення дорожньої розмітки в Калуші проходили на значно менші суми, щоправда, і результат відповідний – у 2020 і 2021 роках на такі послуги планували витратити по 900 тис. Гривень. Проте договір уклали на суму 609 тис. Гривень й економія за підсумками тендеру склала 291 тис. Гривень.

Цьогоріч різке збільшення бюджету закупівлі  пов’язане зі збільшенням витрат на такі роботи та, у першу чергу, з ростом обсягу запланованих робіт. У 2022 році змінилися державні стандарти й ширина смуги розмітки на пішохідних переходах повинна становити не 40 см як досі, а 50 см, що збільшує витрату фарби.

Окрім того, цього року також заплановано нанести розмітку зон паркування для автомобілів. А це 27 майданчиків на 514 місць, в основному — обабіч головних доріг та у центральній частині міста.

Нагору