Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вітаємо осередок “Пласту” із 110-ою річницею з дня першої “Пластової”присяги

Із початком військового вторгнення рф в Україну осередок діє як Штаб гуманітарної допомоги “Пласту” в Калуші, діяльність якого спрямована на щоденну допомогу  та відданість пластовій присязі – бути вірними Богові та країні, жити за пластовим законом та допомагати іншим.

Пише Інформатор опираючись на офіційний сайт Калуської Міської Ради.

До привітань приєднуються: Калуська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус та бажають всім українцям мирного неба над головою, а також висловлюють  щиру вдячність за постійну підтримку наших захисників.

«110 років ми робили і продовжуємо робити все, що в наших силах, для перемоги України», – зазначають учасники Пласту.

На відео – Пташата гніздечка “Хухи” бажають сили та незламності духу захисникам української землі, а старші пластуни печуть печиво, яке потім будуть куштувати наші захисники.

Нагадаємо, “Пласт” — це національна скаутська організація України, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

“Пластову” присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Традиційно цей день вважають днем народження організації. Зараз “Пласт” існує у 24 країнах світу та в 108 населених пунктах в Україні. Калуський осередок “Пласту” налічує близько 100 учасників.

Нагору