Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Житлове питання воєнного часу

Десятки тисяч українців через військові дії рф втратили свої домівки. Хтось зумів евакуюватися за кордон, хтось знайшов прихисток у родичів чи друзів на заході України. І зараз, на 48 день війни, багато людей знову повертаються до питання “де жити?”, адже в гостях добре, та у своєму домі завжди краще, навіть якщо він тимчасовий. 

Інформатор дізнався від заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка про плани влади щодо житлового питання внутрішньо переміщених українців.

Для них будуть побудовані домівки в 10 регіонах, — запевняє Кирило Тимошенко:

  • Наразі, обрано проєкти з побудови, які можна втілити за три місяці. Передусім двокімнатні квартири будуть у пріоритеті, а опісля одно- та трикімнатні.
  • ️У найближчих планах побудова декілька десятків тисяч квартир, які повинні здатися в експлуатацію до кінця літа. Вони будуть з ремонтами, меблями та побутовою технікою.

Першочергово таке житло надаватимуть тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах і школах. Очільники областей уже складають списки людей, яких потрібно переселяти у першу чергу.

Коли відновляться домівки переселенців у містах, вони переїдуть до себе, а ці квартири передадуть військовим і всім іншим, хто стояв у чергах.

Джерело: інтерв’ю журнал Forbes.ua

Нагору