Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Книжкового Арсеналу у травні 2022 року не буде

Організатори однієї з наймасштабніших мистецьких подій України, Книжкового Арсеналу, повідомили, що команда прийняла рішення не проводити фестиваль у травні 2022 року, як було заплановано раніше.

Пише Інформатор опираючись на офіційний сайт Книжкового Арсеналу.

“Український народ мужньо боронить країну, дає відсіч ворогу на різних фронтах, і ми всі розуміємо – для остаточної перемоги нам ще потрібен час”, – зазначають у зверненні.

Відтак команда фестивалю працює в умовах війни на підтримку видавничої сфери та літературної і мистецької сцени в країні.

Також організатори зосередили увагу на інформування світової книжкової спільноти щодо російсько-української війни, тоді як члени команди фестивалю беруть участь в міжнародних подіях як запрошені спікери тощо.

“Зараз мета нашої діяльності — працювати на збереження інституції та команди, а відтак на підтримку книги та її аудиторії, працювати на перемогу. А після перемоги наша команда повернеться до того, що любить і вміє: ми будемо готувати та неодмінно проведемо ХІ Книжковий Арсенал”, – повідомляють в анонсі.

Нагадаємо, що книжковий Арсенал проводиться “Мистецьким арсеналом” з 2011 року. За словами організаторів, його місія — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.

Нагору