Інформатор Калуш

ВЛАДА

Незабаром відбудеться масштабне перейменування вулиць на Калущині  

Як казав відомий активіст, а тепер і один із захисників нашої Неньки Сергій Стерненко — “Нашої русофобії недостатньо”, що ж, виправляємось, тепер в Україні почалась велика хвиля дерусифікації вулиць. Через повномасштабне вторгнення рф в Україну у багатьох містах вирішили відмовитися від топонімів, пов’язаних з російськими діячами. Калуш не стоїть осторонь і вже розпочав роботу щодо перейменування вулиць у Калуській громаді. 

Повідомляє Інформатор посилаючись на міського голову Калуша Андрія Найду: 

“У місті Калуші 287 вулиць. З них перейменування потребує не тільки всім відома вулиця Пушкіна, а й до десятка інших вулиць. Також потребують перейменування вулиці й в селах старостинських округів” — говорить міський голова. 

Сьогодні, 13 квітня 2022 року, відбулося засідання постійної депутатської гуманітарної комісії, на якій обговорили питання перейменування вулиць у Калуській громаді.️ Було вирішено розпочати з інвентаризації усіх вулиць у Калуській міській територіальній громаді та визначити перелік тих, які будуть підлягати перейменуванню. Для цього Андрій Найда дав доручення створити робочу групу, до якої необхідно залучити істориків, краєзнавців, правників, депутатів та інших осіб. До того ж дуже важливо врахувати думку якнайширшого кола громади, а особливо тих, хто зараз на фронті. 

 “У спілкуванні зі мною бійці висловилися, зокрема й депутати міської ради,  що хочуть брати участь у напрацюванні проєктів рішень щодо змін назв вулиць нашої громади. Я вважаю, що це цілком справедливо, тому що їхня думка має бути пріоритетною у розв’язанні питання” — зазначив Андрій Найда. 

Нагору