Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському районі опечатали дві московські церкви

Місцеві активісти часу не гаяли. Вони організували закриття місцевих церков, які належать до московського патріархату.

Повідомляє Інформатор.

У Калуському районі було лише дві церкви, які до війни підпорядковувалися руському православному патріарху. Серед них — у Долині та Вишкові.

Наприкінці березня активісти заявили парафіянам та місцевому священнику храму Святого пророка предтечі і хрестителя Іоанна, що це остання відправа і закликали перейти у підпорядкування Української православної церкви. Проте храм відмовився. А 13 квітня його опечатали. Мешканці міста задоволені закриттям будівлі. Ось що вони кажуть:

“Хай згорить та земля, де побудований цей храм. Прости мене Господи.”

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці у Вишкові теж відмовився від переходу до Української православної церкви. Відтак активісти домоглися закриття церкви, опечатали її і тепер охороняють.

Калуська Міська Рада осторонь не залишилася. Сьогодні на позачерговій сесії схвалила звернення до Президента України та Голови Верховної Ради – Руслана Стефанчука щодо припинення діяльності на території України російської православної церкви у особі УПЦ (МП).

“Вважаємо, що так звані “гоніння” московського патріархату в Україні стали однією з офіційних причин москви для вторгнення в Україну, а позиція російської православної церкви та персонально т.зв патріарха кіріла у війні росії проти України є максимально людиноненависницькою”, – написали у зверненні представники Міської Ради. 

Вадим Оксенчук

Нагору