Інформатор Калуш

ГРОШІ

Зміни цін пального на Калущині: що трапилось? 

Занепокоєння поміж мешканців Калущини, щодо цін на пальне та його наявності на місцевих АЗС – річ звична. Проте критичного стану на кшталт того, який був на початку російсько-української війни немає. 

Інформатор провів мінірозслідування. Ось що ми дізнались: 

Виявляється, 12 квітня Міністерство економіки України підвищило граничну вартість бензинів на 34 копійки, а дизельного палива – на 22 копійки. 

Наступного дня мережі АЗС підвищили ціни на бензини та дизельне паливо.  

З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на “звичайний” бензин для продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 33,87 грн/літр, на “звичайне” дизпаливо – 37,65 грн/літр. 

Також нагадуємо про те, що Верховна Рада з 1 квітня 2022 року і до припинення або скасування воєнного стану скасувала акциз і зменшила ставку податку на додану вартість до 7% на бензини моторні, важкі дистиляти та скраплений газ. 

Отже, станом на сьогодні, 15 квітня ситуація з паливом на Калущині наступна. На двох заправках, а саме AMIC Energy (Ринкова, 1) та Укрнафта (Євшана) паливо відсутнє взагалі. Майже на всіх заправках відсутнє ДП, а бензин типу А-92 та А-95 коливаються в допустимих межах нових цін.

 

Остап Микитюк

Нагору