Інформатор Калуш

ВЛАДА

Президент України відтепер і на американських монетах

Білий дім США випустив колекційні монети з зображенням Володимира Зеленського та України. Кошти від продажу підуть на допомогу нашій країні.

Повідомляє Інформатор спираючись на заяву Білого дому.

В США випустили 2 колекційні монети, присвячені Україні. На першій з них зображені Президенти України та США й виступ Володимира Зеленського в Конгресі.

“Промову Володимира Зеленського там вважають зразковою як для лідера воєнного часу, і вона стоїть на одному щабелі з легендарними промовами Уїнстона Черчілля під час Другої світової війни”, — зазначила пресслужба Верховної Ради України.

На другій монеті – Президент України з підписом “Герой війни” з одного боку, а з іншого – картографічне зображення території України та дата початку російського вторгнення.

Це колекційне видання створено в рамках проєкту “Історичні пам‘ятки”. Тираж 2500 штук.

Ціна пам’ятки сягає 100 доларів. Весь прибуток від продажу монет піде у фонд американського Червоного Хреста, який направить свої зусилля на допомогу Україні.

Нагадуємо, що раніше Чехія випустила колекційну банкноту під назвою “Слава Україні!” із зображенням київського Монумента Незалежності та Софійського собору.

Анна Сірик

Нагору