Інформатор Калуш

ВЛАДА

Пушкін, вийди розбійник із бібліотеки!

В Україні створили Раду, яка буде врегульовувати питання бібліотек під час війни. Головна місія – вилучення російських та радянських книг.

Повідомляє Інформатор спираючись на рішення Міністерства культури та інформаційної політики.

Рада створена заради вирішення питання потрібності російських та радянських книг в українських бібліотеках. А також для розроблення алгоритмів заміни літератури країни агресора на українську.

Очолювати Раду будуть заступниця Міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Орган створений 18 квітня під час обговорення організації роботи українських бібліотек під час війни за участі Міністерства культури та інформаційної політики України, Комітету гуманітарної та інформаційної політики, Української бібліотечної асоціації, а також представників із понад 50 бібліотек по всій Україні.

Українська бібліотечна асоціація запропонувала розробити правила щодо вилучення російської літератури, створити або оновити можливість читати в онлайн-бібліотеках. І найважливіше ( на думку асоціації) – перейти з російської системи бібліотек(АБІС) на іноземну( АБІС із кодом Koha).

Нагадуємо, що Міністерство науки та освіти України вже переглядає доцільність російських творів у шкільній програмі «Зарубіжна література». Більш детальніше можна дізнатись тут.

Анна Сірик

Нагору