Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Українці — нові “Вартові Галактики”

Платформа для краудфандингу ZOOP створить комікс про українську битву з російськими окупантами. Кошти вилучені від продажу журналу підуть на допомогу біженцям з України.

Повідомляє Інформатор спираючись на дані від Читомо.

Історія про український національний спротив буде висвітлена в антології Comics for Ukraine: Sunflower Seeds( Комікс для України: Насіння Соняшника). Вона матиме 96 сторінок та 7 видань.

Головний редактор майбутнього журналу Скотт Данбієр зазначив, що моральні цінності в дитинстві частково формуються і від впливу коміксів. Тому потрібно створити мальовану-антологію про Україну, щоб діти з усього світу дізнавалися про її історію.

«Зазвичай я створюю комікси про героїв, добрих героїв, що тріумфують у битві зі злом. Упродовж двох місяців триває порочна битва проти безневинних українських чоловіків, жінок, дітей. Ці воєнні злочини — не менш ніж геноцид. Я повинен щось зробити, що завгодно, спробувати допомогти», – поділився Скотт Данбієр.

Зароблені кошти від продажу коміксу, видавництво планує перерахувати у фонд Operation USA, який допомагає біженцям із України.

«Такі проєкти, як  Comics for Ukraine: Sunflower Seeds, відіграють життєво важливу роль у розбудові нашого потенціалу для надання критичної допомоги там, де це найбільше потрібно. Кошти від цього проекту матимуть безпосередній вплив на життя тих, хто сильно постраждав від війни, яка триває – покращення умов для українських біженців у Польщі та інших сусідніх країнах шляхом надання екстрених грантів та матеріальної допомоги», — роповіла директорка із комунікацій Operation USA Мері Долан.

У створенні коміксу візьмуть участь більше 30 відомих світових ілюстраторів Стен Сакаї, Курт Бусік, Дейв Гіббонс, Луїза Сімонсон, Метт Вагнер та інші.

Передзамовити журнал можна вже сьогодні за посиланням. Коштує видання від 40 до 250 доларів. Ціна залежить від того, чи є в ньому підписи ілюстраторів. Новинка зібрала вже  775 передзамовлень.

Також пропонуємо вам переглянути відеопрезентацію проєкту.

 

Анна Сірик

Нагору