Інформатор Калуш

ВЛАДА

15 тисяч українців готові всиновити дитину війни

Створено кампанію “Дитина не сама”, яка покликана допомогати українським дітям, які зазнали лиха через війну в країні.

Повідомляє Інформатор спираючись на дані від UNICEF Ukraine.

Головна мета кампанії – привернути увагу суспільства до проблем порушення прав дитини та залучити до допомоги більшу кількість людей.

“Сьогодні зростає кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування, та перебувають у небезпеці. Це, в першу чергу, діти з регіонів, у яких відбуваються активні бойові дії, бомбардування житлових кварталів”, зазначила Марина Лазебна, міністр соціальної політики України.

Для громадян, які хочуть взяти участь в кампанії, було створено чат-бот.  Там можна подати заявку на опіку або усиновлення дитини та повідомити про її знайдення або зникнення. Також це доступно для іноземців. Наразі подали заявку на прийняття дитини в сім‘ю вже понад 15 тисяч українців.

Також у Міністерстві соціальної політики України створили окремий розділ, присвячений захисту прав дітей в умовах війни. А Юнісеф буде допомагати у реалізації кампанії:

Кожна дитина в Україні потребує допомоги під час цієї страшної війни. Проте діти без батьківського піклування перебувають у зоні підвищеного ризику насильства і експлуатації”, –  зазначив Мурат Шахін, голова ЮНІСЕФ в Україні. “Ця кампанія об’єднує зусилля усіх сторін для найкращого захисту українських дітей”.

Анна Сірик

Нагору