Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Попри війну в Україні місцева влада продовжує виконувати свої прямі обов’язки та розв’язувати питання, які стосуються мешканців міста та територіальних громад. Так сьогодні, 26 квітня о 10.00 год, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, де було розглянуто 14 питань.

Про прийняті рішення повідомляє Інформатор з місця події.

Більшість питань порядку денного на сьогоднішньому засіданні були підтримані місцевими депутатами практично одностайно.

Були прийняті доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради від 25.01.2022 №6 “Про затвердження видів робіт та переліку об’єктів для відбування засудженими та порушниками громадських робіт, на яких судом накладене адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт у 2022 році”, а саме внести до вже чинного переліку комунальні заклади зокрема й культурного спрямування та калуський міський центр соціальних служб. Рішення було прийнято одностайно.

Зважаючи, що сьогодні відзначається 36 річниця ліквідації наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС при розгляді питань, що стосуються одноразових грошових допомог, у проєкті рішення було запропоновано надати по першому додатку одноразові грошові допомоги 21 мешканцю Калущини; по другому та третьому додатках надати одноразові допомоги удовам померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, згідно з клопотанням громадських організацій чорнобильців, а також відмовити у такій допомозі трьом заявникам, один з них вже допомогу отримував у цьому році й два не підпадають під дію порядку. Загальна сума рішення складає 74 000 грн — рішення було прийнято одностайно.

Наступним пунктом було заявлено пропозицію надати одноразову допомогу сім’ї військовослужбовця, який загинув внаслідок агресії рф в Україні — загальна сума допомоги 100 000 грн — рішення прийнято одностайно.

Про надання одноразових грошових допомог у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, громадянам, що опинилися в складних життєвих обставинах. Було визначено надати допомогу трьом мешканцям Калуша на суму 3000 грн, та одному заявнику відмовити оскільки складні життєві обставини не підтвердились.

Проте підозрілим стало прохання покинути ЗМІ залу засідань під час звіту Лесі Дзундзи “Про висновки комісії з питань захисту прав дитини” та “Про опікунські питання”.

Нагору