Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що таке VPN і як він працює?

VPN (приватна віртуальна мережа) – це простий інструмент, який захистить вашу конфіденційність онлайн, приховавши ваше місцезнаходження та зашифрувавши трафік.

Повідомляє Інформатор.

Є багато причин, аби користуватись VPNом, зокрема в Україні. Ви захистите свої дані від хакерів, зможете отримати доступ до будь-якого стрімінгового контенту, купити квитки на літак за найвигіднішою ціною та багато іншого.

Для чого вам VPN?

Він шифрує усі ваші дані:

Коли ви підключаєтеся до VPN-сервера, весь ваш інтернет-трафік шифрується. Це означає, що ніхто не побачить, чим ви займаєтеся онлайн, навіть ваш власний інтернет-провайдер. Також ваш інтернет-провайдер не зможе занижувати швидкість інтернет-підключення, як раніше, коли ви грали онлайн або дивилися контент на стрімінгових сервісах. Шифрування даних також не дає хакерам побачити ваші конфіденційні дані, які ви вводите на веб-сайтах, а саме: логіни та паролі.

VPN маскує вашу IP-адресу:

По-перше, за вашою IP-адресою можна визначити місце розташування, що є загрозою вашої конфіденційності, якщо співвіднести цю інформацію з іншими особистими даними.

По-друге, багато сервісів (типу Netflix, HBO, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video та багатьох інших) визначають за вашою IP-адресою, який контент ви можете побачити. Через геоблоки ви також не зможете подивитись популярні місцеві телевізійні канали, якщо виїдете з країни.

VPN блокує шкідливі сайти, рекламу та відстежувальні програми:

Найкращі VPN-програми мають вбудований захист від кібератак, а також не дають шкідливим сайтам завантажувати різне небезпечне програмне забезпечення та відстежуючі програми на ваш пристрій без вашого відома. Деякі програми також блокують рекламу та спливаючі повідомлення, що надає ще один шар захисту і дає можливість насолоджуватися контентом на сайтах типу YouTube без дратівливої ​​реклами.

Як працює VPN?

З погляду користувача, VPN – неймовірно проста технологія. Вам лише потрібно завантажити і встановити програму на свій пристрій, вибрати сервер на свій смак і натиснути кнопку підключення. Якщо ви вибрали якісний VPN-сервіс, ви можете бути впевнені, що після цих дій вся ваша онлайн-активність буде надійно захищена.

Що ж відбувається за лаштунками? Якщо коротко: VPN шифрує ваш трафік, а потім надсилає його через один зі своїх серверів, розташованих по всьому світу. З цього сервера VPN надсилає ваш трафік на веб-сайт або в програму. Джерелом трафіку замість вашого пристрою сайт “бачить” VPN-сервер, тому і IP-адресу він фіксує не вашу, а VPN-сервер. Щоб сайти не блокували VPN, надійні VPN-провайдери регулярно оновлюють свої IP-адреси, а також пропонують вибір з кількох тисяч серверів.

Вадим Оксенчук

Нагору