Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як боротися зі стресом: “Вивчай Україну”

Вигорання від роботи ще до війни для багатьох було звичайною справою. Особливо у сфері ІТ. А з початок повномасштабної агресії ця “болячка” зачепила навіть тих, для кого це слово асоціювалось зі зміною кольору, наприклад. одягу. Стрес колосальних розмірів окутав практично кожного українця й українку. Це страшно і з цим потрібно боротися. Хтось опинившись у відносній безпеці звертається до психологів, хтось шукає відраду в перегляді улюблених фільмів та серіалів, а для когось розрадою стають ігри.

Інформатор розповідає про унікальну гру, яку може зіграти кожен, а заодно й перевірити свої знання з географії — “Вивчай Україну”.

Автором став Альберт Ковнір — Engineering Manager у PlayQ, компанії з розробки мобільних та соціальних ігор, що створює ігри для iOS, Google Play, Amazon та Facebook.  незалежно від компанії створив свою гру «Вивчай Україну». У ній потрібно на швидкість клацати на вказані міста чи області на карті. За словами розробника, гра допоможе відволіктися від негативної повістки та краще пізнати рідну країну.

Гру можна зіграти тільки через браузер на комп’ютері чи ноутбуці за посиланням. На жаль, мобільної версії поки що немає.

Гравці можуть самостійно обрати режим: відгадувати області чи міста України, обмежити час на відповідь або грати не поспішаючи.

Альберт розробив “Вивчай Україну” всього за 4 дні. Все почалося із пошуку міст, потім додались області. Перший дизайн був вкрай невдалим, тому деякий час довелося витратити на його повну перероблювання, говорить Альберт. Останнім додався козачок, якого намалювала дружина розробника. На створення «Вивчай Україну» Альберт Ковнір витратив близько $260, які пішли на купівлю необхідних ассетів.

“Якщо гра сподобається людям – додам бекенд, зроблю таблицю лідерів, додам нові режими гри, у тому числі пошук міст за фотографіями. Збільшу пул міст, додам режими складності. Але до цього я хочу переконатися, що гра справді цікава людям і мої зусилля варті того”, – підсумував Альберт Ковнір.

Остап Микитюк

Нагору