Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Побратима” медведчука затримали за держзраду!

Киянина, який був членом партії Віктора Медведчука, затримали в Івано-Франківській області. Його підозрюють у антиукраїнській діяльності.

Повідомляє Інформатор спираючись на повідомлення від поліції Івано-Франківської області.

Підозра.
Займався підготовкою плану повалення влади в Україні та співпрацював із російськими спецслужбами.

Історія підозрюваного.
Чоловік проживав у Києві та є радянським офіцером із бойовим досвідом. До партії медведчука вступив у 2015 році.

“Активно просував у публічному просторі антидержавні проросійські наративи про “внєшнєє управлєніє” та “одін народ”. Обстоював необхідність т. зв. «народовладдя» та закликав “брати владу в свої руки”, – повідомляє поліція.

Найбільше активізувався перед початком повномасштабного нападу росії на Україну. Вигадав концепцію “народного самодержавства”, згідно з якою росіяни мали захопити українську владу та змінити орієнтацію зовнішньої політики з Європи на країну-окупант.

“План включав розпуск органів влади, зміну конституційного ладу на так зване «народне віче», повалення фінансово-банківської системи, економічної системи, міжнародних відносин, земельних відносин, а також проведення «вічового суду» над представниками влади та опозиції”, – пояснює поліція.

Підозрюваний до того ж тісно контактував із російськими спецслужбами. І разом із ними створював організації в Україні. Їхня головна місія була – розповсюджувати російську пропаганду.

Деталі обшуку.

У підозрюваного вилучили:

  • документи та печатки пропагандиських організацій;
  • заборонену символіку (георгіївські стрічки);
  • лист із адміністрації президента рф про отримане звернення;
  • комп‘ютерну техніку, засоби зв‘язку, чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

 

Фігуранту хочуть висунути підозру за ст.109 Кримінального кодексу України – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.  Такий злочин карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна або без такої.

Слідство триває.

Анна Сірик

Нагору