Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Звернення Президента України про 8 травня

Володимир Зеленський звернувся до українців та всього світу. На його думку “Ніколи знову!” більше не існує, бо “24 лютого слово “ніколи” стерли. Розстріляли і розбомбили. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову!”

Інформатор відібрав найцікавіше з відео-звернення. Далі пряма мова Президента.

Щороку Україна разом із світом вшановувала всіх тих, хто захищав планету від нацизму під час Другої світової війни. Проте у 2022 році ми вшановуємо і своїх українців, які полягли за захист України від рашистів.

Цього року ми чуємо “Ніколи знову!” інакше. Ви кажете “ніколи знову”? Розкажіть про це Україні. 24 лютого слово “ніколи” стерли. Розстріляли і розбомбили. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову!

Вбили “Ніколи знову”, сказавши: “Можем повторить”.

Через десятиліття після Другої Світової темрява повернулась в Україну. І вона знову стала чорно-білою. Знову! Зло повернулось! Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією ж метою.

Ми не протримались навіть 100 років. Нашого Never again вистачило на 77 років. Ми проґавили зло. Воно відродилося. Знову й зараз. Again and now. І це розуміють усі країни, які підтримали Україну.

Будь-яке зло завжди закінчується однаково – воно закінчується. Дорогі українці, правда переможе. І ми все подолаємо! І ми знаємо це точно, бо всі наші військові і всі наші люди – нащадки тих, хто подолав нацизм. Ми переможемо! Нарешті знову!

Повне звернення дивіться у відео.

 

Анна Сірик

 

Нагору