Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сухпайки, черевики, ракети: У Києві відкрилась виставка про нинішню війну в Україні

Експозиція “Україна. Розп’яття” створена в Києві. Кожен куток зали присвячений подіям в Україні, які відбуваються просто зараз.

Повідомляє Інформатор спираючись на дані від Міністерства культури та інформаційної політики України.

8 травня виставка про сучасну війну була відкрита в музеї Другої світової війни. Експозиція складається з трофеїв ЗСУ: сухпайки росіян, залишки ракет, борошно, шматки одягу окупантів та навіть бідони, в яких рф передавала їжу своїм солдатам.

“Цього року в нашій країні День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є досить незвичайними. В період активної фази війни ці дні набувають нових сенсів та символів. Тому Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрив виставку нашої сьогоднішньої війни “Україна. Розп‘яття”. Вона б не стала можливою без наших героїчних Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України”, – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Окрім залишків росіян, на виставці є те, що залишилося після “денацифікації” на українських землях. Спотворений, але вцілілий купол одного зі зруйнованих храмів, завжди буде нагадувати про справжню душу та віру росіян.

Творці експозиції не оминули й тему радянського союзу. А точніше його залишків у російському менталітеті. Тому брудне взуття вбитих окупантів відтворює головний символ радянщини.

9  травня у музеї вихідний. Проте вже з 10 травня люди зможуть відвідати виставку.

Анна Сірик

Нагору