Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прем’єр Шмигаль обіцяє поліпшення ситуації на АЗС найближчим часом.

В української влади є стратегія подолання кризи з дефіцитом бензину, який пов’язаний з наслідками війни. Щоправда, у найближчому майбутньому ціни на пальне зростуть на декілька гривень. Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль в інтерв’ю “РБК-Україна“.

Розповідає Інформатор:

“Зараз ми завозимо бензин і дизельне паливо, стратегія у нас є. Але зараз у нас залишився тільки західний кордон, і логістика дуже ускладнилася. Фактично немає Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центральну і східну Україну в логістичному забезпеченні. Логістичне плече тепер сформувалося на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють з європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України”, – пояснив він.

Денис Шмигаль також зазначив, що через знищення інфраструктури змінилася і подорожчала логістика постачання пального.

“Зараз ми ведемо переговори, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів залишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставлення. Кілька гривень може бути різниця в ціні, але дефіцит буде перекриватися, – запевнив він.

За словами глави уряду, ведеться робота над усуненням дефіциту пального — ведуться переговори з гуртовими постачальниками та ввозиться достатня кількість палива в Україну.

“Думаю, що найближчим часом, як і обіцяло Міністерство економіки, ситуація виправиться. Це не означає, що під час війни не може бути форс-мажорів. Можуть бути, треба бути свідомими з цього приводу, спокійно до цього ставитися, не панікувати”, – резюмував він.

Тим часом у Калуші ситуація з пальним скрутна. Подекуди на заправках в межах міста можна зустріти газ за ціною 31,40-32,90, ціна бензину коливається від 37 до 39 грн/літр, а найбільш дефіцитне дизпаливо відсутнє.

 

Остап Микитюк

Нагору