Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Робота Калуської ЦРЛ в умовах воєнного стану 

Україна вже 78 день протистоїть навалі рф. Війна продовжується і це, на жаль, зачіпає усіх людей і всі сфери життя та функціонування багатьох установ. Наприклад, Калуська ЦРЛ не зупинилась ні на день, проте деякі труднощі все ж довелося пережити. 

Інформатор посилаючись на Калуську міську раду розповідає що змінилося і що відбулося за період від початку вторгнення російських військ. 

 

  • Через карантин, пов’язаний з ковід-19, а потім і через воєнний стан планова госпіталізація була призупинена. Послуги надавалися виключно за крайньої потреби. Проте зараз приймання пацієнтів відновлено. На цей час з 450 ліжко-місць зайнято 336. 
  • На допомогу хворим та працівникам ЦРЛ 18 квітня було ввімкнено сучасний ліфт. 
  • За період війни загалом в Калуську ЦРЛ було госпіталізовано 213 внутрішньо переміщених осіб, з них 94 дитини. Досі на лікуванні перебуває 28 осіб, які були разом евакуйовані 22 квітня зі Слов’янська та Краматорська Донецької області. 
  • Також, загалом у Калуші за 4 місяці цього року народилося 269 дітей. 
  • Ще одним досягненням колективу Калуської ЦРЛ стало відкриття паліативного відділення, яке повноцінно запрацювало з 1 травня. Відповідно — наші мешканці отримали ще один вид дуже потрібних послуг. Додатково медики організували ще й мобільну бригаду з надання паліативної допомоги дома. 

Не зважаючи на труднощі, з якими сьогодні стикаються всі, Калуська центральна районна лікарня сумлінно робить те, що робила і до війни — рятує людські життя. 

Остап Микитюк 

 

Нагору