Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як втамувати спрагу в жарку погоду: 2 простих рецепти лимонаду 

Оскільки сьогодні обіцяють дуже теплу погоду, а не за горами й літечко, треба бути готовими, що організму захочеться багато пити. Можна дудлити багато води, – скажете ви. Звісно можна, але погодьтеся, що, втамовувати спрагу лимонадом не тільки корисно, але й смачно. А ще -це не вимагає великих хитрощів та складних інгредієнтів.  

З рецептами, які пропонує Інформатор впорається навіть дитина. 

Рецепт 1: Домашній лимонад з м’ятою 

Все, що вам треба: 

  • 1 лимон; 
  • 1 л кип’яченої води; 
  • 3-4 столові ложки цукру; 
  • 2-3 гілки м’яти; 
  • лід (за бажанням). 

Свіжу м’яту треба промити, подрібнити руками. 

Лимон нарізати тоненькими кружальцями. 

До графина чи банки покласти м’яту та лимон, потім додати цукор. 

Залити гарячою водою і залишити на 30 хвилин. 

Остудити, за бажанням додати кубики льоду. 

 

Рецепт 2: Домашній лимонад із запечених лимонів 

Для його приготування нам знадобляться такі інгредієнти: 

  • 6 лимонів; 
  • 2 склянки цукру; 
  • 1/2 склянки лимонного соку; 
  • 6 склянок води; 
  • ваніль (на смак); 
  • свіжа м’ята (на смак). 

Приготування: 

Лимони треба нарізати кружальцями товщиною 1 см, розкласти на деко для запікання та присипати цукром, ваніллю, збризнути невеликою кількістю води. 

Розігріти духовку до 170 градусів та помістити туди лимони на 30 хвилин (треба, щоб цукор карамелізувався). 

Подрібнити запечені лимони у блендері, скласти до графина і залити водою. Додати лимонний сік. 

За 3-4 години, коли смачний домашній лимонад настоїться, додавши 3-4 листочки свіжої м’яти, можна пригощати ним друзів і смакувати самому.  

 

Назва “Лимонад” походить від французького limonade, що в перекладі означає «напій, що несе прохолоду». За однією з легенд, він був випадково придуманий придворним Людовика I, який переплутав бочки й налив в посудину лимонний сік. Виявивши помилку і злякавшись, винахідливий слуга додав в графин трохи мінеральної води. Несподіваний експеримент закінчився феєричним успіхом – король не лише не стратив придворного розтелепу, але велів підносити новий напій, названий «Шорле», до його столу під час урочистостей. 

Проте, учені більш схильні до того, що лимонад з’явився в Китаї, Індії та М’янмі, серед перших, хто спробував підсолоджений лимон з водою, були жителі саме Далекого Сходу. Готувати перші напої з соку лимона все ж почали досить давно — збережені історичні замітки вказують, що цей напій готували самому Олександру Македонському. 

Остап Микитюк 

 

Нагору