Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відбувся ярмарок та концерт до Дня вишиванки

Смаколики та вишиванки, народні пісні та танці — благодійні гуляння відбулись на площі Героїв. Всі зібрані кошти будуть відправлені військовим із Калуша. Як це було — дивіться у матеріалі.

Інформатор розповідає та показує.

Благодійну ярмарку організував Калуський коледж культури та мистецтв. На площі було, що купити на згадку та чим поласувати.

Окрім різноманітних кексів, тортиків, желе, рулетів, печива та інших смаколиків, студенти коледжу продавали свої мистецькі роботи. Там були й картини олією та акрилом, і вироби зі смоли та навіть ляльки-мотанки.

Практично кожна робота була присвячена сучасній боротьбі українського народу проти загарбника. Окрім молодих митців, свої витвори презентували й вже досвідчені майстрині. Вибір вишиванок був велечезний та розмаїтий.

Вишиванка не може існувати без намиста, тому місцева майстриня презентувала свої бісерні роботи на ярмарку.

Містяни залюбки купували твори мистецтва. Загалом на площу завітало приблизно 1 тисяча калушан. Особливо побільшало їх під час благодійного концерту.

Концерт розпочався о 16:30 сценічною постановкою, яка символізувала вроджений зв’язок вишиванки та кожного українця.

На захід також завітав міський голова Андрій Найда та привітав усіх калушан зі святом:

“Хочу вас всіх привітати з цим чудовим святом, з Днем вишиванки! Це є наша самобутня культура. На нашій вишиванці кожен візерунок показує, що ми хочемо миру, що ми — миролюбива нація. Що ми прагнемо жити на нашій, незалежній, Богом данній землі. Це наша ідентичність!”

У програмі концерту також були українські пісні, які виконували викладачі та студенти коледжу. Пропонуємо вам переглянути, як це було.

Відтепер ніяке свято в Калуші не обходиться без славнозвісної “Стефанії”. Тому слухайте новий джазовий кавер на пісню-переможницю Євробачення 2022.

На кінець свята студенти коледжу вражали калушан танцями. Молодь міста дуже граційна та чуттєва.

 

Усі зібрані кошти підуть на допомогу військовим із Калуша, які зараз служать у 102 зведенному батальйоні 116 бригади ТРО ЗСУ.

Анна Сірик

 

 

 

Нагору