Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Змінотворці БУР облаштують у Калуші новий простір для молоді

Будуємо Україну Разом — потужний молодіжний проєкт, волонтери якого з 2014 року взяли участь у 87 таборах. Цю молодь можна назвати справжніми змінотворцями, чи як тепер модно казати “чейнджмейкерами”. Радісно, що тепер вони з’являться й у Калуші, адже після перемоги Kalush Orchestra у Євробачення на наше місто чекають цікаві трансформації.

Анонсує Інформатор посилаючись на БУР.

В Калуші спільно з ГО “Вільні калуські люди” волонтери збираються облаштовувати Молодіжний центр Хаб 93 Калуш для роботи з молоддю і людьми, які вимушено покинули свої домівки через війну та прикрасити його унікальним муралом. Також по сусідству буде знаходитись офіс Спільноти психологів Калуша, де надаватимуть безплатну психологічну підтримку. Напрямки роботи хабу: змістовне дозвілля, неформальна освіта, волонтерство, активна громадська діяльність. “Хаб 93″також функціонуватиме як коворкінг з можливістю орендувати приміщення для комерційних презентацій

Змінотворцями можете стати й ви!

Умови участі прості:

  • Бути повнолітнім
  • Мати нестримне бажання і серйозну мотивацію волонтерити.
  • Зареєструватися за лінком 

Натомість БУР пропонує:

  • Волонтерство.
  • Проживання і харчування.
  • За потреби компенсацію доїзду (за присутності квитка).

“Все-таки це більше історія про Калуш. Якщо коротко, то наше місто було збудовано, бо знайшли поклади калійних солей, наробили 5-поверхівок-хрущівок, а про культурний розвиток забули. Через це Калуш славиться як місто наркоманів, алкоголіків і т.д. Ми хотіли зобразити сіру буденність і ластівку  як символ яскравих барв і нових можливостей. Вона несе надію на відродження. Символ добра і щастя. Щось, що було важливим для всіх і завжди, але часто забувають про прості речі, ускладнюючи собі життя.” — розповідає про ідею муралу співзасновниця хабу Вікторія Перейма.

 

Долучайтеся! 
Нумо розбудовувати культурний Калуш разом!

 

Остап Микитюк

Нагору