Інформатор Калуш

ТРЕШ

Черги на АЗС: як там живуть люди?

Через дефіцит палива в країні на АЗС утворюються черги на десятки, а інколи й сотні автомобілів. Хтось у чергах нудьгує, хтось закохується, хтось знаходить нових друзів чи вивчає напам’ять найскладніші речитативи гурту “Калуш”.

Скільки ж доводиться витрачати часу, щоб заправитись та чи пропускають громадський транспорт позачергово вирішив дізнатися Інформатор.

Тож ми розпитали водіїв про наболіле в одній із черг за пальним.

Спочатку ми натрапили на пані Тетяну, яка вперше приїхала заправитись, оскільки її чоловік зараз на фронті. Вона показала нам світлину зроблену о 10 годині, коли вона приїхала, а отримати паливо вдалося лише близько 15 години.

А пан Василь, водій буса, поскаржився на обмеження для цивільних людей. Наприклад, він проживає на Рожнятівщині, має господарку і потребу заправляти косарки та іншу механіку для обробки землі. 15 літрів для нього, на жаль, як капля в морі.

Василь та Віталій також простояли на своїх авто майже 5 годин у корку. Кажуть, така ситуація щоразу, тож рятуються розмовами. Раніше на заправках бійок не бачили, але чули багато сварок та лайки між невдоволеними водіями.

На запитання чи пропускають водії громадський транспорт більшість відповіли, що ще не зустрічали рейсових автобусів, але саме в цей час на АЗС приїхав автобус “Калуш-Львів” і він без черги зміг заправитись на окремій колонці, яку виділили для транспортних засобів критичної інфраструктури.

“У нас є дві колонки, на яких ми заправляємо швидкі, військові, інкасатори й так далі, тільки їх тут приймаємо” – говорить працівник АЗС.

Водій автобуса поділився, що він ще жодного разу не стояв в заторі та заправляється практично одразу.

Переважна більшість автомобілістів пересуваються на автомобілях з дизельним двигуном, на колонки з бензином черги значно менші. Ціни на бензин коливаються в межах 52 грн, дизелю — 58 грн/літр.

Очікуємо обіцяної паливної допомоги від друзів-поляків й сподіваємось, що незабаром ситуація не буде такою критичною.

Остап Микитюк
Олег Вітковський

 

Нагору