Інформатор Калуш

ТРЕШ

Триває ліквідація пожежі на Тростянецькому полігоні

Вчора, 21 травня на території полігону твердих відходів КП «Комунгосп» в селі Тростянець Долинської міської ТГ спалахнула пожежа побутового сміття. Пожежники 10-ї та 23-ї Державних пожежно-рятувальних частин міста Долина зуміли локалізувати горіння площею 500 м кв. Проте історія на цьому не закінчилась. 

Посилаючись на ГУ ДСНС Івано-Франківської області Інформатор розповідає що ж сталося далі.

Попри локальну ліквідацію пожежі повністю погасити вдалося тільки 200 м кв. Для цього було залучено 3 одиниці техніки та 15 чоловік, з них 10 осіб особового складу та 2 одиниці техніки від ГУ ДСНС в області.

Проте, як відомо, при таких пожежах залишається небезпека тління сміття, глибина залягання сміття в місці горіння складає від 1 до 3 м.

Через це, станом на сьогодні, 22 травня ліквідація пожежі продовжується. Наразі ліквідовано горіння на площі 300 м кв. Також спостерігається горіння (тління) сміття на відкритій території, на загальній площі 170 м кв.

До гасіння пожежі залучено 5 одиниць техніки та 31 осіб, з них 21 – особового складу та 3 одиниці техніки від ГУ ДСНС в області.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

На місці пожежі працює мобільно-оперативна група Калуського РУ ГУ ДСНС в області та робоча група Долинської міської територіальної громади. Гасіння пожежі триває.

 

Остап Микитюк 

Нагору