Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як доглядати за волоссям влітку?

Професійна калуська перукарка Світлана Вітковська розповіла всі секрети ідеального літнього догляду.

Спілкувався Інформатор. Далі пряма мова.

Світлана Вітковська – співвласниця салону краси La Belle у Калуші. Працює майстром-перукарем вже більше 30 років.

Шкода від сонця.

Прямий сонячний промінь дуже шкодить волоссю. Він настільки його пересушує, що волосина стає ламкою.

До того ж вигорання теж є небезпечним. Адже цей процес знищує природній пігмент (колір), волосина стає порожньою (без пігменту) і виглядає нездоровою.

Правила щоденного догляду.

  1. Найпростіший спосіб зберегти волосся – закрити голову, вдягнути панамку. Але, якщо вам такий варіант не до вподоби, то є й альтернативи.
  2. Точніше косметичні засоби (шампуні, спреї, креми), які містять ультрафіолетові фільтри (сонцезахисні фактори). Ці засоби створюють плівку на волосині, яка не пропускає агресивні сонячні промені. Для щоденного використання достатньо сонцезахисного спрею. Це варіант для усіх типів волосся, окрім білявок.

Їм потрібно більше догляду. А саме:

  • Шампунь;
  • Маска зволожуюча (нанести і обмотати харчовою плівкою, залишити на 20 хвилин);
  • Кондиціонер;
  • Сонцезахисний спрей;
  • Олія для волосся (наприклад, арганова).

3.Важливо також усім користуватися влітку “легким”(для щоденного використання) шампунем. При спеці підвищується робота пітних залоз у шкірі голови, волосся салиться і нам потрібно мити його частіше.

Догляд у відпустці.

Коли ви купаєтесь у морі, ваше волосся набирає морську воду. У ньому залишається сіль, яка при висиханні кристалізується. Це руйнує волосся зсередини: верхній шар кутикули розтріскується. Тому обов‘язково має бути сонцезахисний догляд:

  • Шампунь;
  • Маска;
  • Кондиціонер;
  • Сонцезахисний спрей;
  • Олійка на кінчики.

Лайфхак на пляжі.

Можна нанести сонцезахисний крем для тіла на волосся. Буде видно, що це крем, але він спрацює. І ваше волосся буде в безпеці. Це варіант, якщо ви не маєте ніякої альтернативи.

Міфи по догляду.

Кокосова олія більше пересушує волосся, аніж зволожує. Взагалі не рекомендую.

Реп‘яхова олія трохи покращує волосся, але білявкам нею користуватись заборонено. Адже після такої олії їхній колір волосся стане жовтим.

Маски з продуктів харчування теж не рекомендую. Найкраще – користуватися доглядом, який створений саме для цього. Він дійсно дієвий.

Порада від Світлани Вітковської.

Ми занадто багато користуємось приладами для стайлінгу волосся. Практично всі вони пересушують волосину і шкодять їй. Навіть кількість використання фену у літній період краще зменшити.

Бережіть себе та свою вроду!

Анна Сірик

Нагору