Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

SIGNAL: навіщо цей месенджер і з чим його їсти?

Безпека у всьому стала на перше місце! Війна з рф відбувається не тільки фізично, але й онлайн. Варто піклуватися не тільки про те звідки і яку інформацію ви споживаєте, але і про те, як ви спілкуєтесь з рідними та друзями. Особливо, якщо вони на фронті. Чи можна спілкуватися в інтернеті, і не боятися того, що це хтось прочитає, окрім вас та співрозмовника? Це питання, на щастя, має позитивну відповідь. 

Розповідає Інформатор з посиланням на публікацію одного з іноземних медіа.

У 2014 році компанія Signal Foundation створили захищений месенджер Signal. Він орієнтований на спілкування між користувачами за допомогою голосових розмов та обміну повідомленнями.

Цей додаток є безкоштовним. Його можна використовувати на смартфонах Apple та Android, також на комп’ютері. Все що потрібно мати — це номер телефону для реєстрації та подальшого спілкування між користувачами.

Фактично, додаток подібний до Telegram чи WhatsApp, бо має схожий функціонал. Ви можете здійснювати текстові або голосові повідомлення  чи відеодзвінки з друзями, сам на сам або в групах. Також є можливість використовувати реакції смайлів або наліпки.

ТАК А НАЩО ТОДІ ЦЕЙ SIGNAL?

А от тут найцікавіше. Цей додаток має наскрізне шифрування. Це означає, що лише користувачі у своїх особистих чатах  можуть бачити вміст цих повідомлень. Ба більше, компанія не матиме змоги переглядати зміст чатів. Навіть пакети наклейок отримують власне спеціальне шифрування.

Дане шифрування, на відміну від WhatsApp і Skype, не дозволяє розробникам збирати інформацію у вигляді статистики використання, метаданих тощо.

АЛЕ Ж ТЕЛЕФОН Я НАДАЮ, ТОБТО КОМПАНІЯ ПРО МЕНЕ ВЖЕ МАЄ ІНФОРМАЦІЮ.

Так, але наразі у додатку працюють над тим, щоб відокремити номер телефону від використання Signal, створюючи зашифровані сервери контактів.

Можливо, у майбутньому зовсім не доведеться вводити жодних особистих даних.

ТО ЯК ЙОГО ЗАВАНТАЖИТИ?

Якщо у вас смартфон на базі Android, то потрібно:

  1. Зайти в Play Market.
  2. Написати у пошуку Signal (ось такий має вигляд іконка:

3. Завантажити  додаток.

Якщо у вас пристрій від компанії Apple, то треба зайти в App Store, і повторити пункти 2 і 3, що написані вище.

Після завантаження вам потрібно буде зареєструвати свій номер телефону. Потім ви отримаєте SMS-повідомлення з кодом підтвердження. Звідти ви матимете список контактів Signal, який покаже вам усі контакти, збережені у вашому телефоні, які перебувають у Signal. Ви можете безпечно вести текстовий, голосовий та відео- чати із будь-яким із них, а також можете вручну додати номери телефонів людей, не збережених у ваших контактах.

Користуйтесь!

 

Артем Тригуб

Нагору