Інформатор Калуш

ВЛАДА

Незабаром в Україні з’явиться національна мережа АЗС

Останніми тижнями в Україні з’явилось багато розмов щодо заснування національного оператора АЗС. Ймовірно, що ним стане НАК “Нафтогаз України”.

Розповідає Інформатор, посилаючись на РБК-Україна. 

“Нафтогаз повинен бути оператором національної мережі, щоб не було питання високої ціни. Це завдання поставив президент. Також ми можемо бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями по ресурсу”, – розповів голова НАК Юрій Вітренко агентству “Інтерфакс-Україна”.

Він зазначив, що коли конкуренція на ринку недосконала, то поява державного гравця дозволяє зробити його ціновим лідером і відмовитися від державного регулювання цін.

“Коли є державний гравець з істотною часткою ринку-15-20-30%, тобто не 100%, але і не 1%, тоді більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною… якщо мережа займає 30% ринку, це вже дає реальну альтернативу людям. Своєю чергою, це буде примушувати приватних операторів теж не задирати ціни”, – сказав Вітренко.

Вітренко уточнив, що “Нафтогаз” ще не отримав контроль над мережею АЗС Glusco“Там є деякі нюанси, але сподіваюся, що держава проявить певну волю і ми будемо мати контроль над АЗС”, – сказав очільник правління НАК.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль 13 травня заявив про рішення Кабінету міністрів передати 172 заправки компанії Glusco в управління НАК “Нафтогаз України”. Мережу пов’язують з підозрюваним у держзраді нардепом Віктором Медведчуком.

Крім цього, у 100%-ої дочірньої компанії “Нафтогазу” – “Укргазвидобування” – є мережа з 21 заправки U. GO в Харкові й Харківській області, тоді як “Укрнафті”, в якій частка НАК 50%+1 акція, належить 537 АЗС.

Нагору