Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Виставка до Дня Калуша відкрилась із піснею! Ви маєте це побачити!

Найкращі роботи калуських майстрів презентували у Виставковій залі. На відкритті лунав оркестр та голоси місцевих співаків!

Інформатор був, чув, бачив.

Релігія, Україна, фрукти, жіночність, квіти – що тільки не надихало майстрів на створення презентованих робіт! Виставка не мала одного тематичного сюжету, але всі картини та скульптури об‘єднувало одне — вони написані рукою калуського майстра.

Окрім живопису, представлена і витинанка, присвячена силі та незламності України. До речі, саме вона стала логотипом події.

“Незламна” Вікторія Дідошак

Особливу частину виставки займають роботи калуських скульпторів. Інформатор дивився і відчував те, що переживають герої творів.

“Жіночий портрет” Безрукий Володимир

“Хижак” Василь Мельник

Йосиф Кравець, Микола Яцишин, Ярослав Господарчук, Вітольд Сеньковський, Володимир Безрукий, Василь Мельник, Марта Бойчук та інші художники вирішили долучитись до цієї експозиції і не дарма! Адже на відкриття завітало більше сотні містян. І це лише перший день!

Розпочалась подія святковим концертом, створеним за участі викладачів та учнів калуської музичної школи, та місцевих виконавців.

Дуже вразила публіку пісня “Цвіт Калини” у виконанні Катерини та Івана Деревнюків, оплески були гучними. А все через болючу актуальність рядків пісні:

“Я стріляв із скоростріла, а я набої продавала…”.

Бандуристки та співачки обрали для виступу пісні про Україну, про її долю, боротьбу та надію, що кожен військовий, який зараз на фронті, повернеться живим та з перемогою!

Захід був присвячений до Дня Калуша! І навіть, незважаючи на те, що зараз повномасштабне святкування неможливе, це відкриття подарувало містянам нові емоції!

Дивіться відео, щоб дізнатися більше про те, як минув захід на наших телеграм та ютуб каналах.

Читайте також:  “До Дня міста на стадіоні “Хімік” відбулась “Калуська стадія-585”  та “Площу Героїв “розкачали” “Золоті сурми”.

Анна Сірик

Нагору