Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На сайті Президента зареєстрували петицію щодо ментального здоров’я українців

Своєю петицією Давид Литвинюк звертає увагу на неналежну практику реабілітації військових в Україні та інших країнах світу. 

Розповідає Інформатор покликаючись на сайт Президента.

Кожна війна несе шкоду, як фізичну так і психічну, а це не менш небезпечно для суспільства. Тому автор пропонує одразу кілька ініціатив, які потрібно розглянути після нашої перемоги:

  1. Нормалізація роботи з психологом/психіатром, бо психологія людини це те, з чим потрібно працювати, а не цуратися.
  2. Створення спеціалізованих центрів, де військові та усі, хто постраждав від військових дій зможуть звернутися за якісною індивідуальною психотерапією.
  3. Введення ментального моніторингу  військовослужбовців.
  4. Створення фонду допомоги громадському населенню в кризові періоди, а саме реабілітація людей, що зазнали травм під час війни та їх право на сеанс психолога.
  5. Ментальна страхівка- кожна людина під час війни може зазнати травм, не тільки фізичних, але й ментальних, прошу ввести явище ментальної страхівки – це група дій, що мають нормалізувати психологічну допомогу, зберегти явище безкоштовної видачі ліків та лікування у стаціонарах, покращення умов стаціонарів та заборона стигматизації людей з ментальними травмами та вадами.
  6. Створення нормально функціонуючої системи лінії довіри, як телефонної, так і очної для того, щоб кожна людина у будь який час могла звернутися до держави за допомогою стосовно свого психологічного стану.
  7. Підтримка бізнесу колишніх військових, відсутність податків до першого зареєстрованого бізнесу військового впродовж трьох років.
  8. Прирівняння психологічних хвороб до фізичних, державна повага до цього явища

Якщо вам, як і автору болить ця тема, ви можете перейти за посиланням і підписати петицію тут. 

Нагору