Інформатор Калуш

ТРЕШ

Ворог в тилу: СБУ затримало калуську сепаратистку

Отак собі живеш у Калуші й навіть не підозрюєш, що десь поруч з тобою, можливо у сусідньому домі чи навіть сусідній квартирі живе людина, яка бажає “руського міра” у твоєму домі. І це, коли у країні точаться криваві бої з божевільним ворогом за свободу і незалежність України.

Розповідає Інформатор посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За повідомленням управління у Калуші було викрито агітаторку, яка в соцмережах стверджувала, що російська агресія – провина самих українців та закликала здатись росіянам. За її словами, причиною російської агресії стала політика “русофобії, ксенофобії й відвертого фашизму”, яку проводила Україна. Також вона переконувала користувачів соцмереж у тому, що звірства, які були вчинені під час евакуації мирного населення з Київщини у березні-лютому цього року, справа рук українських військових, а полк “Азов” та Тероборона у Маріуполі ніхто інші як мародери.

Після того як колаборантка зрозуміла, що вся її риторика понесе за собою важкі наслідки, вона спробувала відкорегувати публікації. Проте кіберфахівцями служби безпеки було встановлено історію редагування й викрито співпрацю з російською стороною та за грошову винагороду.

Лінгвістична експертиза проведена СБУ підтвердила наявність у поширених фігуранткою матеріалах виправдовування збройної агресії російської федерації проти України. Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відповідними органами жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав фігурантці провадження запобіжний захід – арешт.

Остап Микитюк

 

 

 

Нагору