Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Всиновлення дітей: уряд спростив процедуру подання документів

Хоч під час воєнного стану в Україні усиновлення заборонене, та підготувати ліквідацію бюрократії в цьому питанні — на часі.

Розповідає Інформатор посилаючись на Міністерство соціальної політики України.

Сьогодні стало відомо, що Кабмін спростив процедуру подання документів та отримання первинної консультації для бажаючих взяти дитину на виховання у сім’ю.

Відтепер можна буде отримати таку консультацію щодо усиновлення як під час особистого прийому, так і онлайн. У Мінсоцполітики зазначають, що за результатами консультації людина зможе або впевнитись у своєму бажанні та спроможності бути усиновлювачем, або обрати іншу форму сімейного виховання:

  • опіку
  • прийомну сім’ю
  • дитячий будинок сімейного типу
  • сім’ю патронатного вихователя тощо.

Також з’явилася нова функція — подати заяву на всиновлення можна буде не лише в паперовій формі, але і в електронній через особистий кабінет на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, прикріпивши до неї необхідні документи, згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем.

“Це важливий крок до розвитку та популяризації усиновлення в нашій країні. Цифровізація зробить бюрократичні процеси простішими та швидшими для людини. Можливість частину процесу здійснити онлайн важливо в умовах воєнного стану, адже це допомагає не наражати людей зайвий раз на небезпеку під час відвідування установ та очікування в чергах”, — зазначила міністерка соцполітики України Марина Лазебна.

 

Остап Микитюк

Нагору