Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Заклади освіти Калуша. Фаховий коледж культури і мистецтв

Цьогорічна вступна кампанія починає набирати обертів. У нашому місті функціонують : Калуський коледж економіки, права, та інформаційних технологій, Вище професійне училище №7, Калуський політехнічний фаховий коледж та інші заклади, які готові приймати студентів на навчання.

Інформатор розпочинає цикл матеріалів про заклади передвищої освіти в нашому місті.

Розпочинаємо з Фахового коледжу культури та мистецтв. Який приймає молодь для здобуття освітньо-професійного ступеня “Фаховий молодший бакалавр” за спеціальностями: “Менеджмент соціокультурної діяльності”, “Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”, “Хореографія”,”Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”. 

 

 

 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація.

Протягом чотирьох років навчання студенти мають можливість проявити свої найкращі якості під час проведення науково – теоретичних конференцій, презентацій пошуково–дослідницьких робіт, мистецьких заходів, творчих звітів, виставок, семестрових переглядів та захисту дипломних робіт. З 2008 року проводиться набір студентів на спеціальність “Образотворче мистецтво”, які отримують кваліфікацію – викладач початкових спеціалізованих мистецьких закладів,  художник – дизайнер.

 

 

 

Хореографія.

За роки існування в училищі (тепер коледжі) спеціальності “Хореографія” працювали викладачі – хореографи: Сивий Василь, Фокіна Людмила, Погасян Емма, Кричківська Ольга, Поліняєв Володимир, Чуєв Володимир, Новікова Надія. Лабораторією для творчого зросту студентів є Народний ансамбль танцю “Мереживо”, який є на базі коледжу. Репертуар ансамблю різноманітний за видами хореографії, сучасний за змістом та цікавий хореографічними формами. Цей колектив є Лауреатом багатьох конкурсів та фестивалів народної творчості України, Росії, Польщі, Румунії, Німеччини.

 

 

Менеджмент соціокультурної діяльності.

Ця спеціальність яка налічує багато освітніх програм:

  • Видовищно – театралізовані заходи;

Студенти спеціалізації отримують фундаментальну гуманітарну освіту, спрямовану на формування світогляду високоосвіченої людини, опанування основ наук про людину, суспільство, національну та світову культуру, суспільну свідомість та ґрунтовну теоретично – практичну підготовку за фахом.

 

 

 

 

  •  Народне інструментальне мистецтво (народні інструменти);

Відділ народних інструментів відкритий у 1962 р. на базі Снятинського культурно-освітнього училища. В 1976 р. училище (тепер коледж) переведено в м. Калуш. На базі коледжу існує оркестр народних інструментів. Колектив бере активну участь в творчих звітах комісії, концертних програмах, які проводяться в навчальному закладі, місті, області.

 

  • Народне інструментальне мистецтво(духові інструменти);

Відділ духових інструментів Снятинського технікуму підготовки культурно-освітніх працівників, а нині Калуського коледжу культури та мистецтв започатковано у 1962 році. На базі навчального закладу існує оркестр, а також колективи малих форм (курсові оркестри, ансамблі, диксиленд, естрадний оркестр)

 

 

 

 

 

  • Народне пісенне мистецтво;

Хоровий відділ при училищі відкритий в 1962 році. В свій репертуар поруч iз творами зарубіжної хорової класики колектив звертається до сучасних українських композиторів. Пошук форм та цікаве сценічне втілення творів – основний критерій сучасного навчального хору. Традиційними є щорічні творчі звіти комісії, які відбуваються з втіленням нових ідей, форм та мистецьких задумів.

 

 

Інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

Підготовка фахівців бібліотечної справи в коледжі зорієнтована на сучасну видавничо-книготорговельну та бібліотечно-інформаційну індустрію України, забезпечується стандартом вищої освіти, циклами фундаментальних, професійно- орієнтованих і спеціальних дисциплін. Перспективи розвитку спеціальності базується на головних ідеях, напрямах і принципах, які містяться в Законах України “Про вищу освіту”, “Про національну програму інформатизації”, “Про бібліотеки і бібліотечну справу”, в “Основах законодавства України про культуру.”

 

 

Вперше цього року буде здійснено набір на нову освітню програму: “Менеджмент соціокультурної діяльності“.

 

 

 

 

Менеджмент соціокультурної діяльності – це мистецтво управління іншими людьми або підлеглими з метою досягнення високих результатів у своїй роботі. Ця спеціальність є інноваційним освітнім проектом, який виник, як реакція на зміни ринку праці в Україні. Тому було прийнято рішення відкрити таку освітню програму.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступати до коледжу можна після 9 та 11 класів. Лише є декілька нюансів з документами при подачі:

Уважно стежте за термінами подачі документів та інших важливих дій при вступі до навчального закладу:

 

Олег Вітковський

Нагору