Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До Дня журналіста: 7 фільмів про тих, хто завжди шукає правду

Пропонуємо вам кінопідбірку для цікавого та захоплюючого вечора. Попереджаємо, що лайтового кіно тут не буде. Адже професія журналіста це про сенсації, розслідування та шалену працю.

Інформатор обрав найцікавіше.

Фільмів про журналістику існує чимало. Сама професія виникла ще за часів існування Давнього Риму. Це приблизно за 60 років до нашої ери. Тоді журналісти мали лише один обов‘язок – збирати дайджест прийнятих рішень владою та розповсюджувати його по провінціях Римської імперії.

Сьогодні ж журналісти займаються набагато ширшою діяльністю: від створення дайджесту подій до розслідування вбивств. З такою професією ніколи не знудишся. Адже на журналістів щодня очікує щось нове.

Наша сьогоднішня кінопідбірка про захоплюючі розслідування та пригоди новинарів.

“Ранкове шоу”

Драматична комедія сподобається кожному, хто відчував у своєму житті конкуренцію. Бо саме вона – головна проблема в цій історії.

Найпопулярніше ранкове шоу різко втрачає рейтинги через ведучого, який потрапляє у сексуальний скандал. Цього журналіста відразу звільняють, але його напарниці доводиться справлятися з ситуацію. Що вона буде робити? І чи вдасться їй повернути рейтинг найпопулярнішого ранкового шоу США? Дивіться в міні-серіалі.

“Новини”/ “Newsroom”

“Журналістам важливо бути собою, а не пресслужбою влади”, – саме такої думки головний герой цього мінісеріалу.

Телеканал Atlantis Cable News припиняє робити гострі сюжети та розслідування. Керівництво вирішує, що їм зручніше догоджати політикам та невибагливим глядачам. Проте така позиція абсолютно не влаштує старого директора каналу Чарлі Скіннера і він вирішує самостійно повернути політику каналу в правильне русло.

Серіал особливо цікавий тим, що в ньому достовірно показана система роботи телебачення в США. Тому, якщо ви хочете дізнатися всі секрети журналістів, приємного перегляду.

“У центрі уваги”

Це фільм про розслідування випадків педофілії у римо-католицькій церкві. Ця кіноробота є унікальною, тому в її основі – реальна історія, яку оприлюднила газета Boston Globe у 2002 році.

Режисера Тома МакКарті дуже зачепило це журналістське розслідування. Тому він відзняв кінострічку та отримав за неї “Оскар” у номінації “Найкращий фільм”.

Рецензія на фільм «У центрі уваги»

“Не дивись вгору”

Абсолютна новинка цього року – вражаюча та складна для сприйняття. Але це точно те, що має подивитися кожен.

Головне завдання фільму – висвітлити проблему “закриття очей” політиків на правду. Суспільство у цій кінореальності настільки вірить новинам та впливовим людям, що не здатне самостійно аналізувати інформацію. Як от факт від астрономів, що кінець світу справді буде. І дуже скоро.

Фільм варто переглянути, щоб відчути, як впливає медіа на людське світосприйняття.

“Крістін”

Пропонуємо до вашої уваги кіно, яке точно не для слабкодухих. Стрічка створена на реальній історії про журналістку Крістін Чаббак. Дівчина багато років працює в медіа, але вона не має свободи в професії. Керівництво каналу змушує її робити сенсаційні матеріали – брати інтерв‘ю про те, як правильно відрубати курці голову або розпитувати постраждалих на пожежі, коли вони навіть не в стані говорити.

Така діяльність зводить Крістін з розуму і вона вирішує зробити свою сенсацію. Яку? Дізнаєтесь у фільмі.

“Найгучніший голос”

Міні-серіал розповідає про історію телеканалу Fox News, головний директор якого займався харасментом.

Жінки довго терпіли таке ставлення, але в один момент з‘явилась журналістка, яка не змогла промовчати. Тому розпочала розслідування.

Чи буде її голос гучнішим за його? Переможе правда чи брехня? Відповідь можна знайти лише в фіналі.

“Картковий будинок”

Якщо ви ще не бачили цей унікальний серіал, то сьогодні саме час. Адже в ньому зображений темний бік американських
політиків, які брудними методами отримують те, що бажають. Але журналісти вирішили, що будуть протистояти корупції та беззаконню.

Серіал має не один сезон, тому радимо виділити на нього більше, ніж кілька годин.

Приємного перегляду!

Нагору