Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Медичний канабіс в Україні: тепер офіційно

У багатьох цивілізованих країнах легалізація медичного канабісу відбулася давно. Добре відомо, що препарати на основі канабісу мають протибольові властивості. Завдяки їм багато пацієнтів по усьому світу рятуються від болю при онкозахворюваннях, спазмів та судом м’язів, анорексії, ПТСР та тривожних розладів, епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму і навіть розсіяного склерозу. До недавнього часу в Україні точилося багато дискусій щодо доцільності використання таких препаратів у лікуванні, а ще більше проблем було з антикорупційною складовою. Але зміни таки настали.

Розповідає Інформатор з посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Відповідний законопроєкт під назвою “Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів отриманих внаслідок війни” підтримав Кабінет міністрів України, й тепер документ передадуть на розгляд Верховній Раді.

Віктор Ляшко зазначає, що уряд підготував законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та перероблення до повноцінного виробництва.

“Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров’я. Ми розуміємо кількості людей, які будуть потребувати медикаментозного лікування внаслідок цього впливу.
І ми розуміємо, що немає часу чекати”. — аргументує міністр охорони здоров’я.

Остап Микитюк

 

Нагору