Коломия До сайту

Топ-5 рецептів домашнього морозива

Сьогодні – Всесвітній день морозива. Тому Інформатор підготував для вас добірку оригінальних рецептів холодного десерту.

Полуничне, шоколадне, арахісове, апельсинове, мандаринове, карамельне, зі смаком морської солі – якого тільки морозива не знайдеш у магазинах. Але, як не крути, приготувати вдома своє “джелато” набагато смачніше. І до того ж не складно. Спробуєте?

Крем-брюле

Для його приготування нам знадобиться:

Наливаємо згущене молоко і звичайне молоко у посудину. Залишаємо на 15 хвилин — за цей час воно розм’якшиться. Потім добре перемішуємо. Паралельно збиваємо вершки так, щоб вони збільшились у 2-3 рази. Не припиняючи їхнє збивання, тонкою цівкою заливаємо молочну суміш. І не вимикаємо міксер поки не отримаємо гладку та пишну консистенцію.

Потім перекладаємо масу в контейнер і кілька разів постукуємо дном об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря. Ставимо до морозильної камери на 8 годин, а краще на всю ніч.

Ананасовий фруктовий лід

Нам потрібні:

Варимо сироп із води і цукру. Та нарізаємо м’якоть ананаса на шматочки. Збиваємо їх у блендері та додаємо в отримане пюре сироп і лимонний сік. Наприкінці розмішуємо і розливаємо по формах. 3 години у холоді й лід готовий.

Хвойне морозиво

Беремо:

Розтираємо ялинкову хвою у ступці, поки не виділиться сік. Додаємо рідкий малиновий сироп і ще раз перетираємо. Тепер потрібно процідити через марлю, добре віджавши отриману масу.

У невеликий стакан виливаємо хвойний сироп і туди додаємо апельсиновий сік так, щоб рідина лягла шарами. Зверху викладаємо кульку пломбіру і відразу подаємо на стіл.

Смажене морозиво

Беремо:

Для початку з морозива формуємо порційні кульки. Та ставимо їх до морозилки, щоб замерзли до дуже твердого стану.

У маленьку каструлю наливаємо олію і ставимо на вогонь. Паралельно збиваємо яйце в піалі та обкатуємо кульку морозива в стружці кокоса. Потім занурюємо її у збите яйце та обваляємо в панірувальних сухарях.

Смажимо морозиво протягом 10-15 секунд до появи рум’яного кольору. І відразу смакуємо.

Італійське джелато

Нам потрібно:

Додаємо в молоко сіль, 50 г цукру і нагріваємо до гарячого стану. Але не до кип‘ятіння. Збиваємо жовток з другою половиною цукру. Вливаємо його в гаряче молоко та розмішуємо. Отриману масу нагріваємо на повільному вогні до загустіння.

Коли крем вистигне, додаємо холодні вершки та перемішуємо. Готове морозиво ставимо до морозилки на 7-8 годин.

Смачного!

Анна Сірик